Bozkır köyü ve okul tarihi...

05.04.2017 1672

2000 yıldır yerleşim yeri olarak kullanılan köyümüzün ilk yerleşimi yer altındaki mağaralarda başlamış günümüzde mağaralarin üzerine yapilmış taş evlerde devam etmektedir Yaklaşık 350 nufusu bulunan köyümüzün cumhuriyet dömemine kadar ki ismi Daskan´dir. Cumhuriyet döneminde ismi Bozkır olmuştur. 1995 yılına kadar Mardin iline bağlı olan köy bu tarihten sonra Şirnak ilinin İdil ilçesine bağlanmıştir.

Okulumuz 1983 yılında ilkokul olarak faliyete geçmiştir. 2001 yılında ortaokul eklenerek ilköğretim okulu olmuş, 2012 yılında okul binası 7 daireli lojmana dönüştürülmüş ve hemen yaninda ki yeni binasına taşınmıştır. Okulumuz halen yeni binada ilk ve ortaokul olarak eğitim hayatına devam etmektedir.